Conferències: Converses d'actualitat, salut i benestar

Impulsem i coorganitzem periòdicament conferències o xerrades gratuïtes i d'interès general obertes a tots els públics sobre temes d'actualitat. L'expertesa dels ponents, generalment professionals del Grup Sant Pere Claver, és una de les característiques singulars d'aquests espais que serveixen per conèixer, aprofundir i compartir coneixement.

Consulta la programació


Programació anterior

Consulta a continuació totes les conferències completes que s'han organitzat i liderat des de l'IDRI

El futur de la Infància. Una mirada des de la prevenció en la salut mental comunitària

Converses Virtual organitzat per l'Institut Docència, Recerca i Innovació i Recerca per reflexionar sobre el futur dels infants i els joves en un context de post pandèmia.

Més informació →


L'Atenció en la salut mental per a persones refugiades. La guerra a Ucraïna.

Converses Virtual organitzat per l’Institut Docència, Recerca i Innovació i Recerca per reflexionar amb Joseba Achotegui, psiquiatre i coordinador del SAPPIR.

Reflexionem sobre com acompanyar i acollir les persones que han abandonat #Ucraïna per la guerra.

Més informació →


Introducción al “Lighthouse Program”: Tratamiento basado en la mentalización para padres (MBT-P)

Taller en línia "Introducción al Lighthouse" organizat per la Fundació Salut i Sostenibilitat, Turning Point i Institut Docència, Recerca i Innovació del Grup Sant Pere Claver. El Lighthouse és una intervenció grupal adreçada a pares i mares per millorar la seva capacitat mentalitzadora.

Més informació →


L'atenció psicològica als joves migrants. L'impacte de la pandèmia

Reflexionem amb Andrea Urrea – psicòloga de Dar Chabab- sobre l’impacte de la pandèmia en els joves migrants en situació de vulnerabilitat i coneixem com des de la UTE Dar Chabab, un projecte del Consorci de Serveis Socials de Barcelona i gestionat per Suara Cooperativa i Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, se’ls acompanya per facilitar la seva acollida i inclusió social a través del vincle.

Més informació →


Presentació llibre: Psicoterapia en Grupo Paralelo de Madres y Padres

Acte de presentació del llibre “Psicoterapia en grupo paralelo de madres y padres. Focalizando en la función parental’’ d'Enrique Ger, Elena Trullén i Emma Clarós. Editorial Psicolibro

Més informació →


El voluntariat en temps de la Covid

Parlem sobre el voluntariat en temps de pandèmia per reflexionar amb el nostre Servei de Voluntariat de Grup Sant Pere Claver i altres entitats (La Troca Sants, Acompanyament a la Gent Gran i la Federació Catalana de Voluntariat Social). Reflexionem sobre com ha canviat la tasca voluntària a causa de la Covid i quins reptes tenim per endavant.

Més informació →


Com afrontar i gestionar el malestar emocional que ha provocat la pandèmia?

Reflexionem sobre com estan impactant en la nostra salut mental els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica a causa de la pandèmia. Ens acompanya Miriam Miguel: Psicòloga General Sanitària i Psicoterapeuta infantil, juvenil i adults, a més de professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya. Amb ella parlem sobre com afrontar i gestionar el malestar emocional que ha provocat la pandèmia.

Més informació →


El dilema de deixar el teu país

Entrevista a Joseba Achotegui, responsable del programa SAPPIR d'Atenció a Immigrants i Refugiats amb trastorns mentals.

Més informació →


La cultura inclusiva como herramienta de integración social

José Manuel Vara, professional de l’àmbit de drets de Sant Pere Claver, ens parla de la #cultura com a vehicle d’integració social per a les persones amb problemes de #salutmental: “La cultura és un dret. La cultura ens fa lliures, ens apropa i ens permet formar part d'una comunitat"

Més informació →


Dret a morir dignament. Eutanàsia i suïcidi

Parlem sobre el dret a morir dignament, l’#eutanàsia i el #suïcidiassistit amb DMD Catalunya, entitat que vetlla des de 1984 per la defensa de la llibertat de cada individu sobre com vol viure el final de la seva vida: “La bona mort es troba lliure de malestar evitable i de patiment per part dels pacients, familiars i cuidadors. És, en general, d’acord amb els desitjos dels pacients i dels seus familiars. S’adequa, raonablement, a les normes clíniques, culturals i ètiques”.

Més informació →


La salut mental en temps de la Covid-19

Converses sobre “La salut mental en temps de la Covid19” amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental amb el Dr. David Clusa, Psiquiatre i Cap del Departament de Salut Mental de San Pere Claver – Fundació Sanitària, per parlar sobre l’impacte de la pandèmia en el nostre patiment mental.

Més informació →


Com ens ha afectat la pandèmia? Com érem, com som

Parlem amb la psicòloga i psicoterapeuta Glòria Mateu, del Centre de Salut Mental d'Adults de Montjuïc (CSMAM), per compartir experiències sobre com les emocions ens han afectat durant el confinament provocat pel COVID-19 i com ens plantegem l'escenari de futur.

Més informació →


Consulta les conferències anteriors al nostre canal de YouTube